Välkommen du sköna maj...

Idag är det torsdag den 3 maj  och nu känner man att våren äntligen är här för att stanna. I morse vaknade jag straxt efter kl 06,00, av vårfåglarnas morgonsång utanför sovrumsfönstret. En stor sol har stigit över slätten upp mot den klarblåa himlen och ljuset silar sig genom björkarnas ljusgröna vårskrud.

-Tänk vilket härligt uppvaknande man får såhär på landet.

 

Mellan vårfåglarnas ljuva stämmor hörs ett dovt ljud från bygdens alla traktorer. I söndags drog äntligen vårbruket igång. A och G sitter på gärderna från tidig tidig morgon till riktigt sen kväll, precis som alla andra bönder gör som väntat på att äntligen få komma igång med jordbruket efter vinterns vila.

 

Jag själv håller som bäst på att planera mitt trädgårdsland. Jag tycker att det är en så otroligt härlig känsla med egenodlade grönsaker till sommarens alla måltider. Sen ger mig påtandet i jorden nån slags harmoni och lugn inombords.

 

Förra helgen laddades äggkläckningsmaskinen med ägg från mina små söta höns, det ska bli mycket spännande att se hur många kycklingar det blir. De beräknas komma runt den 14/5, ska bli så kul med små söta pipisar lagom till sommaren ;)

Nu i helgen var det lammsläpp, så nu är alla våra djur ute och kan njuta av våren i fulla drag, precis som jag.

Jag gör allt för att suga i mig så mycket kraft och energi som möjligt från solens ljuva strålar.

 

 

Önskar er en underbar början på denna härliga maj-månad.
Kramar Ida
Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Jerker liljeberg » Dags för höstens köttbeställningar:  ”Vi vill beställa kött // jerker o Emma”

  • Lena Bernström Eklund » Ett nytt kapitel...:  ”Lycka till med allt nytt! Jag är så glad för eran skull! Roligt för dig att få j..”

  • Marianne Strömberg » Ett nytt kapitel...:  ”Absolut intresserad! Grattis och lycka till! :-)”

  • Gunilla Borgström » Ett nytt kapitel...:  ”Grattis! Så roligt för er, önskar er verkligen all lycka med detta!”

  • Lena o Börje » Rösta på oss!!!:  ”Ida o Arvid på lilla Väsby har tagit emot oss som kunder på ett otroligt trevlig..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-