-Vad vi själva brukar göra av de olika köttdetaljerna som kommer i köttlådorna...


Filé = Finaste biten!
Steks eller grillas hel eller i skivor till finare tillfällen.

Ryggbiff = Vår nästa favorit!
Steks eller grillas hel eller i skivor till fredagsmyset eller som bjudrätt med något riktigt smarrigt till.

Entrecote = Perfekt grillkött!
Steks eller grillas i skivor. Fördelen är att det finns insprängt fett som ger lite extra smak.

Fransyska = Söndagssteken!
Steks hel i stekgryta eller ugn, vi brukar köra till ca 70-75grader.
Men om det är grillsäsong så kan denna bit mycket väl råka bli grillskivor hos oss.

Rostbiff = Lättast att tillaga!
Krydda köttbiten runt om med ex svartpepper och salt. Sätt ugnen på 125grader, sätt in köttbiten i en glasform, stek till ca 70grader. Skiva upp tunt och ät som kallskuret, funkar också bra som smörgåspålägg.

Innanlår = Lövbiff!
Skiva lövtunt och stek sabbt på båda sidor. alternativt gör lövbiffsrullader.

Ytterlår = Vår allt i allobit!
Ibland vi kan strimla den tunt och göra biffstroganoff, wooka eller göra kebab av den. Ibland kan vi få för oss att göra stek på denna bit lika väl som en gryta. Pulled pork fast på nöt funkar också.

Rulle = Rökt kött!
Denna bit lämnar vi alltid in till Robertson´s charkuteri på rökning. Blir underbart gott smörgåspålägg, funkar också som kallskuret.

Bog = Bra till mycket!
Lika som med ytterlår kan vi få för oss att göra lite vad som helts av denna bit, som grytstek, långkok, strimla mm. Ibland lämnar vi in den tillsammans med rullen och får den rökt. Supergott smörgåspålägg.

Högrev = Långkoksbiten!
Här har vi den riktiga långkoksbiten som passar såväl till olika slags grytor som till pulled beef.
Nån gång om vi får lyxen att ha kalvhögrev i frysen har vi skivat lite tunnare och grillat, det funkade det också.
Eller varför inte mala den hemma på plats om du har en köttkvarn och gör högrevsburgare av nymalen färs.

Grytkött = Bra till gryta eller mal till extra färs!
Bäst till olika slags grytor. Orkar man inte med det här med grytor så brukar vi rekomendera att mala detta kött så man får lite extra färs, vilket brukar vara det som går åt allra mest och det finna ju hur mycket somhelst man kan göra av det.

Lite kött-tips:

  • Om du skall tillaga någon av köttbitarna under de närmsta dagarna från att du fått hem din köttlåda från oss kan den med fördel lämnas kvar framme i kylen. Eftersom den är vakuumförpackad är hållbarheten längre än annars.
  •  Frys in allt övrigt kött så fort som möjligt när du fått hem din köttlåda, platta gärna till köttfärspaketen lite för att de skall ta mindre plats i frysen.
  • Sprid ut paketen och plocka om i frysen de första dagarna för att se att allt blir infryst ordentligt.
  •  För bästa tillagningresultat:
    Tag fram köttet i god tid före stekning eller grillning och låt det bli helt rumstempererat.  

    -Lycka till!!