Kalvkött

Vårt kött kommer från våra egna kalvar som är födda här hemma på gården.


När du köper kött från oss får du ett närproducerat, kalvkött som kommer färdigstyckat i lådor och allt kött är paketerat .

Vi säljer endast hela poster. 1 post motsvarar kött från 1/4-dels kalv, det blir 1 låda med köttfärs och 1 låda med styckningsdelar. Köttet från en kalv delas alltså upp i fyra delar så alla lådor blir lika med både fram och- bakdelsbitar.
Mängdmässigt brukar det bli ca 3 fack i ett normalt frysskåp, lite drygt hälften är då färs och andra hälften är styckningsdelar.

Allt kött kommer alltså vakuumförpackat färdigt för er kunder att bara stoppa in i frysen, på varje bit står en etikett med vad det är för del och vikten på den delen. Köttfärspaketen är självklart också packeterad och ligger på ca 500g/förpackning.
Man kan få extra köttfärs i sin låda om man väljer att mala ner ex grytkött eller några andra styckningsdelar och man kan även få med märgben i sin låda. Men både ben och extra färs  får man själv säga till om vid bokningen.

Vi använder oss av Närikes slakteri som ligger i Gällersta, för att få så korta transportsträckor som möjligt. Vi tycker att det känns bra både för djuren och miljöns skull. Köttet hängmöras och sedan styckas det på Närkekött i Kumla. Allt detta sker inom en radie på ca två mil från gården.

- Det kallar vi närproducerat!
  Eller som en kund sa till oss:
- Det här är ju till och med närnärproducerat :)!!


Är du intresserad av att köpa vårt kalvkött så når du oss via formuläret här till höger.
 

Mail: info@lillavasby.se
 

Eller på telefonnummer:
Arvid: 070-20 90 642

Hem: 0585-26015

 

Köttlådorna

Lådorna innehåller både styckningsdelar och finmalen köttfärs.

Styckningsdelarna består av:

 • Filé
 • Biff
 • Entrecote
 • Fransyska
 • Rostbiff
 • Innanlår/Lövbiff
 • Ytterlår
 • Bog
 • Rulle
 • Högrev
 • Grytkött

 

 

Såhär lever våra djur

Under vintern bor våra kor och kalvar i en lösdrift med djupströbädd som är fylld med halm, med betydligt större ytor än vad den svenska djurskyddslagen kräver.  De har även tillgång till en stor rastfålla utomhus, där de får vistas så mycket som de själva vill.

Vi utfodrar dem med ensilage, som är skördat på gården.

 

Kalvarna föds i början av året. Först får de gå med sin mamma i en så kallad kalvbox något dygn, innan de får börja skutta runt och leka med de övriga kalvarna.

I början av maj är det betessläpp, då får våra kor och kalvar komma ut i de stora hagarna på grönbete. Genom dessa beten hjälper de till att gynna och bevara den biologiska mångfalden och de ser även till att vi får behålla vårt vackra öppna landskap. Här tillbringar de hela sommaren och tiden ända fram till senhösten då betet börjar ta slut. Då stallas korna in och de kalvar som kommit upp i rätt vikt går till slakt.

 

 

Här kan du kontakta oss om du är intresserad av våra kalvlådor.