Lammkött

Vårt lammkött kommer från våra egna lamm som är födda och uppvuxna här på gården.
När du köper kött från oss får du ett närproducerat lammkött som kommer färdigstyckat och vakuumförpackat i lådor.
Det känns viktigt för oss att våra djur behandlas väl och inte utsätts för en massa stress. Därför är vi så otroligt glada över att vi äntligen har hittat det lite mindre gårdsslakteriet Sörgården, utanför Kristinehamn.
Vi lastar och kör själva våra djur dit och bilfärden tar knappt en timma. När vi kommer fram får djuren vatten och ensilage och får gå i en stor rymlig box över natten. Han som slaktar djuren och sedan styckar köttet heter Adam och man ser verkligen att han har bra hand med djuren, vilket känns tryggt för oss.

När man köper lammlådor av oss kan man välja på tre olika styckningsalternativ,
se de olika alternativen längre ned på sidan

Är du intresserad av att köpa lammkött så når du oss via formuläret här till höger.

Mail: info@lillavasby.se

Eller på telenr:
Hem: 0585-26015
Arvid: 070-20 90 642
 

Så här lever våra djur

Under vintern bor våra får inne i fårstallet, i en lösdrift med djupströbädd som är fylld med mjuk och go halm. Där har våra får tillgång till betydligt större ytor än vad den svenska djurskyddslagen kräver.

Under vintern utfodrar vi dem med ensilage, hö och havre som vi skördat på gården.

Lammen föds under februari/mars. Först får de gå med sin mamma i en så kallad lammbox något eller några dygn, innan de får börja skutta runt och leka med de övriga lammungarna.

När våren börjar närma sig och de flesta har lammat klart så bygger vi upp en liten rastfålla utomhus, så både tackorna och lammen får gå ut och njuta av solens ljuva strålar under de första härliga vårdagarna.

I början av maj är det sen dags för det riktiga betessläppet, då får våra tackor och lamm komma ut i de stora hagarna på grönbete. Genom dessa beten hjälper de till att gynna och bevara den biologiska mångfalden och ser till att vi får behålla vårt vackra öppna landskap.

Lammen tillbringar hela sommaren tillsammans med sina mammor ute på grönbetet. När betet sen börjar att ta slut frammåt hösten stallas tackorna och rekryteringslammen in och övriga lamm går till slakt.



Styckningsalternativ 1: "Traditionell"

  • Stekar med ben
  • Knäckt bog (perfekt till ex dillkött)
  • Halv sadel
  • Skivade kotletter
  • Skivad Karré
  • Hals
  • Läggar
  • Finmalen färs

Man kan välja att skiva upp hela sadeln och få bara kotletter,
alt. skippa kotletter och då få hel sadel.

Styckningsalternativ 2: "Benfritt"

  • Benfria nätade stekar
  • Ytterfilé
  • Innerfilé
  • Benfri entrecote
  • Benfri bog
  • Finmalen färs

Styckningsalternativ 3: "Gårdens val"

  • Benfria nätade stekar
  • Racks
  • Kotletter
  • Innerfilé
  • Benfri entrecote
  • Benfri bog
  • Finmalen färs

 Man kan välja att få bog med ben så kallad knäckt bog, vilket gör sig extra bra i grytor.




 

Här kan du kontakta oss om du är intresserad av våra lammlådor