Lammkött

Vårt lammkött kommer från våra lamm som är födda och uppvuxna här på Närkeslätten.

När du köper lammlåda från oss får du ett närproducerat lammkött från ett lamm som kommer styckat och vakuumförpackat, färdigt för er kunder att bara stoppa in i frysen och man kan välja på tre olika styckningsalternativ..

Man kan även välja att boka ett halvt lamm mot en delningsavgift.

Det känns viktigt för oss att våra djur behandlas väl och inte utsätts för en massa stress. Därför är vi så otroligt glada över att vi äntligen har hittat det lite mindre gårdsslakteriet Sörgården, utanför Kristinehamn till våra får.
Vi lastar och kör själva våra djur dit och bilfärden tar knappt en timma. När vi kommer fram får djuren vatten och ensilage och får gå i en stor rymlig box över natten. Han som slaktar djuren och sedan styckar köttet heter Adam och man ser verkligen att han har bra hand med djuren, vilket känns tryggt för oss.
 

Här kontaktar du oss om du är
intresserad av våra lammlådor:


Du kan även kontakta oss via telefon:

Hem: 0585-26015
Ida: 073 99 44 012
Arvid: 070 20 90 642


 

Så här lever våra djur...

Under vintern bor våra får inne i fårstallet, i en lösdrift med djupströbädd som är fylld med mjuk och go halm. Där har de tillgång till betydligt större ytor än vad den svenska djurskyddslagen kräver.

Under vintern utfodrar vi dem med ensilage som vi skördat på gården sommaren innan.

Lammen föds under i början av året. Först får de gå med sin mamma i en så kallad lammbox något eller några dygn, innan de får börja skutta runt och leka med de övriga fåren och lammungarna.

När våren börjar närma sig och de flesta har lammat klart så bygger vi upp en liten rastfålla utomhus, så både tackorna och lammen får gå ut och njuta av solens ljuva strålar under de första härliga vårdagarna.

I början av maj är det sen dags för det riktiga betessläppet, då får våra tackor och lamm komma ut i de stora hagarna på grönbete. Genom dessa beten hjälper de till att gynna och bevara den biologiska mångfalden och ser till att vi får behålla vårt vackra öppna landskap.

Lammen tillbringar hela sommaren tillsammans med sina mammor ute på grönbetet. När betet sen börjar att ta slut frammåt hösten stallas tackorna och rekryteringslammen in och övriga lamm går till slakt.

Våra stycknings-alternativ:

Traditionellt

Styckningsalternativ 1

  • Stekar med ben
  • Knäckt bog (perfekt till ex dillkött)
  • Halv sadel
  • Skivade kotletter
  • Skivad Karré
  • Hals
  • Läggar
  • Finmalen färs

Man kan välja att skiva upp hela sadeln och få bara kotletter,
alt. skippa kotletter och då få hel sadel.
 

Benfritt

Styckningsalternativ 2

  • Benfria nätade stekar
  • Ytterfilé
  • Innerfilé
  • Benfri entrecote
  • Benfri bog
  • Finmalen färs

Gårdens val

Styckningsalternativ 3:

  • Benfria nätade stekar
  • Racks
  • Kotletter
  • Innerfilé
  • Benfri entrecote
  • Benfri bog
  • Finmalen färs

Man kan välja att få bog med ben, så kallad knäckt bog, vilket gör sig extra bra i grytor.