-Vad vi själva brukar göra av de olika köttdetaljerna som kommer i köttlådorna...


Filé = Finaste biten!
Steks eller grillas hel eller i skivor när man vill lyxa till det.

Ryggbiff = Vår favorit!
Steks eller grillas hel eller i skivor med något riktigt smarrigt till.

Entrecote = Perfekt grillkött!
Steks eller grillas i skivor. Fördelen är att det finns insprängt fett som ger extra smak.

Fransyska = Söndagssteken!
Steks hel i stekgryta eller ugn.
Är det grillsäsong kan denna bit även bli grillskivor hos oss.

Rostbiff = Lättast att tillaga!
Krydda köttbiten runt om med ex svartpepper och salt. Sätt ugnen på 125grader, sätt in köttbiten i en form, stek till önskad innertemperatur. Skiva upp tunt och ät som kallskuret, passar även bra som smörgåspålägg.

Innanlår = Lövbiff!
Skiva lövtunt och stek sabbt på båda sidor, alternativt gör lövbiffsrullader.

Ytterlår = Vår allt-i-allobit!
Denna bit är perfekt att strimla och göra biffstroganoff av. 
Vi själva brukar även använda den till wook, göra "pulled pork" fast på nöt eller strimla tunt och göra egen kebab. Den passar också bra tillolika grytor.

Rulle = Rökt kött!
Denna bit lämnar vi alltid in till Robertson´s charkuteri på rökning. Blir underbart gott smörgåspålägg, funkar också som kallskuret.

Bog = Bra till mycket!
Detta är också en bra allt-i-allo-bit. Passar som grytstek, långkok, strimla mm. Ibland lämnar vi in den tillsammans med rullen och får den rökt. Supergott smörgåspålägg.

Högrev = Långkoksbiten!
Här har vi den riktiga långkoksbiten som passar såväl till olika slags grytor som till pulled beef. Nån gång om vi får lyxen att ha kalvhögrev i frysen har vi skivat lite tunnare och grillat, det funkade det också.
Eller varför inte mala den hemma på plats om du har en köttkvarn och göra högrevsburgare av nymalen färs.

Grytkött
Bäst till olika slags långkok. Ex dillkött, kalops eller nån annan form av köttgryta.
Vi brukar även använda den till pulled beef eller egen kebab.


Egen kebab

Ett annat tips som vi rekommenderar er alla att testa är att göra egen kebeb.
Vi brukar själva göra det iställe för fredagstacos.

Tag någon av de "mindre fina" bitarna ex grytköttet. Strimla tunt, krydda med kebabkrydda och stek i stekpanna eller tillaga i ugnen.

-Superenkelt och jättegott!!

När du fått hem din köttlåda:

  • Köttdetaljerna kan med fördel placeras i kylen några dagar för eftermörning, innan infrysning. Eftersom de är vakuumförpackade är hållbarheten betydligt längre än annars.
    Skall du tillaga nån av detaljerna innan datummärkningen går ut behöver den inte frysas alls.
  •  Frys in all färs så fort som möjligt när du fått hem din köttlåda, platta gärna till paketen lite för att de skall ta mindre plats i frysen.
  • Sprid ut paketen och plocka om i frysen de första dagarna för att se att allt blir infryst ordentligt.
  •  För bästa tillagningresultat:
    Tag fram köttet i god tid före stekning eller grillning och låt det bli helt rumstempererat.  

    -Lycka till!!