Våra lammskinn

Vår fårbesättning består till 50% av rasen Gotlandsfår och 50% av korsningstackor av raserna finull och texel och en del med lite inblandning av Gotland.

Alla våra lammskinn kommer såklart från vår egen fårbesättning. Hittils har de flesta skinnen vita och ljuvligt mjuka. Det har även funnits ett par skinn som varit gråa och även några svarta genom åren.
Hösten 2015 köpte vi in 5 nya tackor och en bagge av rasen Gotlandsfår för att kunna börja  tillgodose den stora efterfrågan på gråa skinnn så förväntningarna är stora på skinnen som förhoppingsvis kommer hem under sommaren/hösten 2018.

Tvättbara lammskinn: Det naturliga liggunderlaget. Perfekt i vagnen, pulkan, soffan, bilen eller berdvid sängen.
Lammskinnen bereds i Sverige hos Tranås Skinnberedning. De är tvättbara i 30grader och till varje skinn medföljer ett tvättråd.
Förut kunde vi med stolthet berätta att alla våra lammskinn var märkta med kvallitétsstämpeln "Sov gott med ulltott" som visade att våra skinn klassades som extra mjuka. Tyvärr är den märkningen borttagen ur tranås sortiment nu, men våra skinn håller fortfarande samma mjuka fina kvallité.