Om oss och vår verksamhet...

Åren går fort...

Det är vi som är Arvid och Ida Andersson och vi bor här på Lilla Väsby.
Arvid är 5:e generation på gården, som han tog över efter sin far  2011. Här bedrivs växtodling, lamm och nötköttsproduktion.

Vid generationsskiftet var tanken att inte ha några kor kvar. Men eftersom Ida vägrade gå till affären och köpa kött så tvingades Arvid behålla 6 kor för att kunna förse oss själva och närmsta familjen med kött.
Vi insåg ganska snart att det var fler än vi som kände lika och inte ville köpa kött i affären.
Därför började vi sälja kalvarna som blev över i köttlådor.

Efterfrågan på vårt närproducerade kött har varit större än vi någonsin kunnat ana. Vi gick från 6 kor på hobbynivå 2011 till 33kor hösten 2017 då vi försåg närmare100 familjer med lamm och nötkött från vår gård.

Hela tiden sedan Arvid tog över så har barnens farfar funnits med som mentor och hjälpt oss med allt arbete på gården. Hösten 2016 anställdes även världens bästa dräng. Vi är så tacksamma över allt farfar Göran och Erik gör för oss här på gården. Vi vet inte hur vi skulle klara detta utan dem!


I slutet av hösten 2017 fick vi ett erbjudande från våran granne om att börja arrendera Stora Luggavi gård
och köpa hela deras besättning på 55kor 2 avelstjurar + ungdjur. Större delen av besättningen består av den franska rasen Blonde d´Aquitaine.

Vi insåg på en gång att en sån här chans får man bara en gång i livet, så vi bestämde oss ganska snart för att vi skulle köra på och testa.
Vi ser med spänning fram emot detta projekt. Det är en möjlighet för oss att utveckla företaget till det vi vill och framförallt blir det en möjlighet för Ida att också kunna börja jobba hemma på gården fullt ut.

Vi känner oss otroligt glada över att just vi fick förtroendet att driva detta vidare...Tack Per-Anders med familj!

Många känner till Stora Luggavi Gård  eftersom deras kött säljs i butik. Köttet har sålts hos
ICA Maxi Kumla sedan år 1999 och sedan 2014 hos Ica Maxi Universitetet Örebro.
Varumärket Luggavi Gård står för ett lokalt producerat, högklassigt kvalitetskött .
Djuren som köttet kommer ifrån är uppfödda på Stora Luggavi Gård, Träda Gård utanför Fjugesta
och nu även hos oss på Lilla Väsby.

Vill ni läsa mer om Luggavi kan ni göra det på deras hemsida www.luggavi.se.

För djurens del hoppas vi att det inte kommer bli så stor skillnad. För oss är det viktigt att de har det bra och vi kommer göra allt vi kan för att förvalta dem och de fina byggnaderna på allra bästa sätt.

För er kunder tror vi inte heller att det kommer bli så stor skillnad. Köttet kommer att säljas precis som vanligt på Ica Maxi i Kumla och vid universitetet i Örebro. Och ni kommer även i fortsättningen kunna köpa kött direkt från gården. Skillnaden blir nu att vi kommer kunna sälja kött oftare och att vi kommer  kunna förse fler kunder med bra mat på bordet.
För att boka kött går ni in under fliken KÖTTLÅDOR här på hemsidan.


Tanken är att vi kommer erbjuda våra kunder gårdsbesök, sportlovsaktivitet och "Picknick i fårhagen". Framtidsplanerna är många och näst på tur hoppas vi att en egen liten gårdsbutik står. Vi har nu också börjat sälja våra produkter via REKO-ring Sydnärke och kommer även börja sälja i Örebro.


Gilla gärna vår facebooksida Lilla Väsby eller följ vårt instagramkonto lillavasby,
så får du de senaste uppdateringarna från gården. Där bjuder vi på allt ifrån nyfödda små lamm och kalvar, till om det finns något kött till försäljning just nu.


Vi hoppas ni vill hänga med på vår resa att utveckla gården.


 

Sommaren 2001 var året då kärleken förde oss samman. Vi var då 17år och gick första året på naturbruksgymnasiet Kvinnersta utanför Örebro.

2003 skaffade vi oss först en gemensam lägenhet, sen 2004 flyttade vi in i det lilla huset här hemma på gården och där bodde vi de kommande fem åren.

Hösten 2010 bytte vi hus med Arvids föräldrar, så numer bor vi i gårdens ursprungliga hus. A flyttade alltså hem igen och för mig kändes det ungefär likadant, jag fick en stark känsla av att även jag "kommit hem".

Natten till den 17 september 2013 tog livet en ny vändning och allt fick plötsligt en helt ny mening. Den natten föddes vårt första efterlängtade barn. En liten prins Noel, vår alldeles egna lilla skatt.
 

Lite drygt tre år senare natten den 7 november föddes Noels lillasyster Nova, vår goa lilla prinsessa.

Så nu är vi mycket lyckliga och stolta föräldrar till världens finaste ungar :)!
 

Till familjen räknas också våra fina katter Vincent och Alfons och våra underbara colliepojkar
Diezel och Bamze.

 

Bild kommer snart på Farfar & Erik
Bild kommer snart på Farfar & Erik