Ville bara dela med mig av detta underbara recept...

Ogräs är ju något man alltid har i trädgården varesej man vill det eller inte och oavsett hur mycket man rensar så kommer det ju alltid tillbaka. Ett av de ogräs som vi har otroligt gott om och som vi aldrig verkar bli av med här hemma på gården är kirskål. Oj vad många gånger jag har svurit över detta j%#*a ogräs.

Men nu känner jag mig mycket nöjd. Jag har nämligen hittat ett mycket bra recept, där man helt plötsligt får användning av kirskålen i sin matlagning.

 

Så igår gav jag mig ut på ogräsjakt, efter bara en liten stund kom jag tillbaka med 3 L blad från kirskål :) Det bästa av allt, det var inte svårt att finna och jag hade ju inte ens behövt lägga ner en massa tid på att odla det ;)

Sen satte jag med spänning igång med tillagningen. Det var mycket enkelt och lite roligt eftersom detta var något helt nytt.

 

Jag kan starkt rekomendera denna nyttiga och mycket enkla paj.

Varsågod, här kommer receptet ifall det är någon av er som är nyfiken på att testa:

 

 

Ogräspaj

 

Pajdegen:

2,5dl vetemjöl

100g smör

2-3msk kallt vatten

 

Fyllning:

3 l kirskål (endast bladen)

3 ägg

3dl mjölk

3-4dl västerbottenost

svartpeppar och salt

 

 

Sätt ugnen på 200-225 grader.

Mixa ihop ingredienserna till pajen och tryck ut degen i en pajform.

Nagga botten på pajen och förgrädda i 8-10minuter.

Grovhacka kirskålen i en örthack och fräs den i lite smör.

Vispa ägg och mjölk, blanda i den rivna osten och smaksätt med salt och peppar.

Tag ut det förgräddade pajskalet ur ugnen och täck botten med den frästa kirskålen.

Häll över äggstanningen och grädda i ytterligare ca 30minuter tills pajen fått fin färg.

 

 

LYCKA TILL!! :)

 

 

Å vad jag gillar fredagar, helt klart veckans bästa dag!!

När min paj väl var klar njöt jag av riktigt fredagsmys...

...jag tog min tallrik, något gott att dricka, vårnumret av Jeanne d´ Ark Living och slog mig ner på uterummet.

 

Där ute blev jag sedan kvar hela kvällen. Jag njöt i fulla drag av att det var fredagskväll, den goda maten, den friska luften efter regnet och härlig läsning i stearinljusens sken, till ljudet av trädens sus och en ljuvlig vårfågelsång.

 

Och idag skall jag njuta av att det är lördag ;)

Ser fram emot att min älskade lilla systerson med sina fina föräldrar skall komma hit. Skall bli så mysigt :)

 

 

Önskar er alla en underbar Lördag.

Kramar Ida

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-