Välkommen till världen...

Nu är de äntligen här, mina små Mille fleur-kycklingar :)

Den 29/4 stoppades de små äggen i äggkläckningsmaskinen och ca 21dagar tar det innan det innan de kläcks. I söndags var dagen då den första av dessa kycklingar såg dagens ljus. Det kom två kycklingar på söndagen och två i måndags. En liten stackare höll på och kämpade med att komma ur sitt skal i över ett och ett halvt dygn, så igår hjälpte vi den ut. Den ser fortfarande medtagen och svag ut så vi får se om den lilla klarar sig.

 

Det är inte bara kycklingarna som vi välkomnar till världen, för förra veckan föddes det nämligen två små söta kvigkalvar här hemma på gården också. En mörkbrun liten sötnos med fläckar i ansiktet kom det i måndags och i tisdags kom det ytterligare en ljus liten tjej. Det är så skönt att kalvningen är över för i år och att det gick bra.

-De är så otroligt söta dessa små kalvar!! Tänkte ta med mig kameran ut i hagen idag om det blir lite finare väder så vi får ett par bilder på nykomlingarna.

 

På tal om nykomlingar så kan jag ju berätta att vi förhoppningsvis även skall hämta hem två nya individer hit till gården. Bilder kommer i slutet av veckan om det blir som vi tänkt.

-Någon som har förslag på lite tjejnamn, så tas det tacksamt emot...;)

 

Årets vårbruk avslutatdes förra tisdagen och nu växer det så det knakar på varenda åker här i byn. Det har kommit mycket regn de senaste dagarna så nu hoppas vi på att solen återvänder igen.

Mitt stckars trädgårdsland väntar fortfarande på att det skall börjas påtas i jorden, den senaste veckan har jag varken haft ork eller tid. Men den tiden kommer nog så småning om.

 

 

Önskar er alla en underbar onsdag!!

/Ida 

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-