Idag har jag lekt barnmorska...

Hej på er!!

 

I morse när vi kom ut i fårstallet hittade vi en tacka som såg lite knepig ut.

Jag var säker på att hon skulle ha lammat igår, men det gjorde hon aldrig.

 

 

Vi gick in och kände efter för säkerhets skull och tur var det...

...Första lammet kom baklänges, det enda som kändes var svansen. Men med tungan rätt i mun så lyckades jag lirka fram bakbenen och vi fick ut den levande ♥


Efter en lång stund hade det fortfarande inte hänt något mer, men det borde finnas fler... Tackan har gått och varit så himla tjock under en länger tid och hade hon inte fött lammen nu så är jag nästan övertygad om att hon skulle spricka.

Jag gick in och kände igen och mycket riktigt, där kände jag en till. Den lammungen låg på sidan, men jag lyckades vrida den lite. Det var en pigg rackare som drog tillbaka benen när jag skulle försöka hjälpa den ut, men jag vann efter en stund :o).


Tänkte det var lika bra att känna efter ifall det fanns nån mer... det första jag kände då var en öppen mun med tänder, vilket inte brukar vara något bra tecken :o(
Kämpade en stund med att få fram frambenen och fick sen fram ytterligare en stor fin lammunge...

...och kan ni tänka er, även den levde.

Lycka!!!


Jag hade hoppas att det skulle bli några fler svarta lammisar, men just nu är jag bara så lycklig över att det blev triss i vitt och att alla levde ♥

 

Nu börjar det snart bli dags att gå och titta till de små liven.

 

Ha det gott.

Kramar Ida

 

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-