Full rulle på gården...

Ja nu är det full rulle här på Lilla Väsby. Man vet knappt vilken ände man skall börja i. Men vi har skaffat en sommarjobbare som heter Anton, det känns skönt att kanske kunna komma ifatt med lite grejer som behöver göras. Hitills har balkärrorna blivit upprustade, lite gammalt stängsel har blivit rivet, föstaskörden med ensilage har blivit hemkört och det har påbörjats att måla fönstren till laggårn, nått som skulle varit gjort för många år sedan, men nu hoppas vi att det skall bli ordning på den biten. Just för tillfället har han semester, men jag hoppas att han är tillbaka på måndag igen.
A & G går på fälten och letar flyghavre största delen av tiden just nu, så de kan behöva få lite extra hjälp. Själv så jobbar jag fram till kl 14 på dagarna alla dagar utom torsdag då jag jobbar eftermiddag. Så idag skall jag försöka att göra lite nytta på förmiddagen innan det är dags att fara iväg.

Första omgången med lamm har gått till slakt. De hade växt på bra och vi känner oss mycket nöjda med både vikterna och klassningen. Nästa vecka är det dags för lammvägning igen och vecka 31 & 35 har vi planerat att nästkommande leveranser skall ske.

I mitt land växer det och frodas, äntligen är jag ifatt med rensningen efter vår semester. Igår åt vi den första färskpotatisen, mmm vad gott det var. Vi insåg igår att vi hade kunnat börja skörda den redan för flera veckor sedan, samma sak med rädisor, sallad och spenat. Nu börjar det bli dags för lite omsådd, skall nog försöka mig på att peta ner lite frön idag innan jobbet.

Vi har ju även bestämt oss för att renovera köket, så mycket av min tid går åt till att planer och välja allt in i minsta detalj. Skåpstommarna är hemma och ungefär hälften av luckorna, så det skruvas IKEA-stommar för fullt. Den 5/8 står snickarna här, då skall det gamla köket vara utblåst, så de kan göra i ordning allt från början igen. Det är så spännande och jag känner mig så förväntansfull.
 

Något annat som är mycket spännande och som gör att man går och är extra förväntansfull är att vi skall bli föräldrar :).
Det känns så otroligt kul, men fortfarande så känns det helt overkligt.
Det skall vara ungefär 10 veckor kvar nu,
så vi får väl se när vår lilla skatt tänker komma till världen ♥

 

Det är inte bara jag som går i väntans tider...
Förra veckan var jag till Lindesberg och hämtade hem ägg till mina surhönor. Äggen kommer från höns som är av samma ras som mina egna, men det är en annan färg. Hittade denna bild nån stans på nätet, för jag ville visa hur fina de är. Färgen heter Isabelle porslin, så förhoppningsvis så kommer det att komma kycklingar om ett par veckor.

Skall även få hem en tupp och två hönor, så nu gäller det att bygga i ordning lite till dem.

Oj så mycket det finns att skriva om nu. Men jag skall inte trötta ut er, det får väl bli ett nytt blogginlägg snart igen i stället ;)
Nu är det dags att käka lite frukost och sen ta tag i dagen.
Önskar er alla en riktigt fin och solig dag.

KRAM ♥

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-