Hejsan...

Hejsan!
Jag vet att ni är många som kikar in här på sidan och väntar på lite uppdateringar.
Så nu tänkte jag ta mig en liten stund och kika in och skriva ett par rader. Det tar lång tid mellan gångerna och de få stunderna jag väl tittar in här så blir de väldigt korta eftersom jag har vår lilla prins Noel som pockar på min uppmärksamhet.

Som mamma är det svårt att få tiden och orken att räcka till, till allt man borde och vill göra.
Men jag försöker tänka att jag är ju hemma och är mammaledig och det enda som är viktigt
är ju faktiskt att hinna med vår fina lilla Noel.

Innan jag blev mamma kunde jag inte i min vildaste fantisi föreställa mig hur underbart det skulle vara.
Det är så kul att följa alla hans framsteg. Varje morgon vaknar man av en liten kvittrande go unge som skiner som en sol, bättre start på dagen kan man ju faktiskt inte få.

Han är så härlig denna lilla människa och han har verkligen livat upp stämningen här på gården sedan han kom. Han är en riktig liten busunge, så positiv och glad och så himla nöjd med livet på nått vis.
Men han kan även ha ett riktigt humör och är fruktansvärt envis när han sätter den sidan till.

Just nu ligger han på golvet och biter på en skallra. Allt skall undersökas med både händer och mun.
Pappan är iväg på förmiddagen och jobbar hos en vän som nyligen köpt en mjölkgård, han skulle komma hem lagom till lunch, så snart är det väl dags att börja med maten. Pasta och kyckling blir det, både för vår och lillkillens del.

Här hemma på gården har det hänt en hel del sedn jag skrev sist.
Då var det snö och kallt, nu är det vår eller ja, snart kan man nog till och med kalla det sommar. Fåglarna kvittrar för fullt utanför fönstret och körsbärsträden står i full blomm, det är verkligen vackert nu.

Vårbruket drog igång ganska så tidigt i år och även djuren fick komma ut på grönbetet lite tidigare än normalt, ni skulle sett så glada de blev. Så nu skuttar det runt 20 kalvar och 40 lamm tillsammans med sina mammor där ute.

Lammen växer så det knakar, i måndags var det dags att väga dem. De hade växt över förväntan och den största vägde redan 45kg. Kalvarna växer också på bra. I år föddes det två extra söta små kvigkalvar som vi kommer att spara. En svart med vitt huvud, som grannarna döpte till Kajsa och så har vi vår härliga helsvarta lilla "kändis" som blev tilldelad namnet Ebony.

Lilla Ebony är den allra fösta helsvarta kalven som blivit född här Lilla Väsby. Därför tog jag hälp av dem som följer oss via vår facebook-sida att komma på ett passande namn. Vi fick massor av bra namnförslag och den som kom med det bästa förslaget kommer att belönas med ett paket köttfärs från gården.
Ni som ännu inte kikat in till oss på facebook är hjärtligt välkomna dit. Den sidan uppdateras lite oftare eftersom det går så smidigt att lägga upp bilder där från mobilen.

Idag regnar det för fullt, det känns bra så gräset kommer igång och växa ordentligt i hagarna. Det kanske även hjälper mina stackars frön i landet att gro och på åkrarna behövs det verkligen vatten efter denna torka.

Nej ni, nu skall jag passa på att sätta fart med maten, eftersom lillkillen nu somnat.
Jag hoppas att det inte dröjer riktigt lika länge till innan jag kikar in nästa gång.

Ha det så gott!
Kramar från mig, A och Lilla N

  

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-