Sorg på gården, blandat med förtvivlan och ilska!

Bild tagen av: Roger Lundberg sommaren 2013

Ytterligare en gång har jag fått känna på det hårda livet på landet.
Man blir både ledsen och arg och samtidigt finns det inget att göra åt naturens gång.

Här om dagen fick jag verkligen en rejäl chock när jag kom ut till mina små fina höns. Under natten hade det begåtts massmord i hönsgården och inne i hönshuset :( fem gullhönor och två av mina fina tuppar hade fått sätta livet till.
Några låg bara ihjälskrämda, 1 krake hade blivit av med huvudet och fått hela bröstet uppslitet och tre av dem låg döda med bitmärken i halsen som om det varit en vampyr där.

Fy för att komma ut till denna slaktplats!
Usch hemska syn!!
Jag försöker att sudda bort bilderna från näthinnan, men det går inte.
Ännu mindre kan jag sluta tänka på hur rädda alla mina stackars små älsklingar måste ha varit.

Jag tycker att jag byggt en så säker hönsgård till mina små ögonstenar. Nät runt om och även som tak. Men tydligen så finns det djur som lyckas ta sig in ändå! Dessutom klättra in genom fönstret till hönshuset, häva ihjäl hälfen av dem, käka lite på en och sen ta sig ut igen....grrrrr. Nån form av mårddjur borde det ju varit som lyckats med detta.


Bilden på min härliga lilla flock ni ser här är tagen förra sommaren inför ett repotage som gjordes om oss i en lokaltidning. Det känns konstigt tomt nu när jag kommer ut och de bara är hälften så många.
Men men så är det hårda livet på landet. Tyvärr kommer inte detta vara sista gången det händer något tragiskt med djuren här på gården.

Nu hoppas jag att de i alla fall kommer igång och värpa, så jag kan lägga lite ägg på kläckning. Jag hoppas på att få en hel hög med kycklingar så flocken utökas igen.

Bild tagen av: Roger Lundberg sommaren 2013

Oj oj!!
Nu är ju klockan natt.... Dags för mig att krypa till kojs!
Natti natti alla där ute.
Kramar Ida

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-