Nu är hösten här...

Hej alla där ute!
Nu har hösten verkligen kommit för att stanna känns det som. Vinden gör att de gula löven virvlar runt här utanför fönstret. Vi har precis kommit in från en blåsig och kall förmiddagspromenad och jag kan tala om att det är riktigt skönt att vara inne igen. Lillkillen ligger dock fortfarande ute och sover i sin vagn och jag tänkte passa på att fixa lite med hemsidan, nu när det blev en liten stund över.

Här på gården har vi kommit in i en ny fas av jobb, det börjar på att vara hög tid att ta tag i allt som måste fixas inför vintern. Fåren är hemhämtade från sommarbetet, kalvarna har skilts från sina mammor, så nu går kvigor och tjurar var för sig, så det inte händer något oplanerat ;) Höstplöjning har påbörjats, även den stora hösttvätten av alla maskiner, men framförallt är det ju så att årets slakt måste börja planeras nu.

Bokningarna har strömmat in hela året och nu räknas allt samman, det mailas, rings och planeras för fullt.
Kalvlådorna har varit fullbokade sedan i maj och nya beställningar av både kalv och lammlådor kommer var och varannan dag :)
Vi tycker att det är så himla kul att intresset för våra köttlådor är så STORT, men det känns frustrerande att inte kunna hålla er alla med kött som vill köpa, vi har dock försökt att lösa det på bästa sätt.


Lammslakten har varit ett jätteproblem för oss att försöka lösa i år, då vårt lokala slakteri som vi anlitade förra året har lagt ner. Vi tycker det känns jättetråkigt, men tyvärr inget vi kan göra något åt. Vi har dock jobbat på att komma fram till en lösning och nu känns det äntligen som att vi har gjort det.

I år kommer lammen att slaktas hos Scan i Linköping, dit även några utav lammens mammor (som börjar bli gamla) kommer att gå. Vi kommer själva att åka och hämta lammen med kylsläp och köra dem till Robertsons i Örebro som kommer att sköta styckningen åt oss. Lammen styckas där och bitarna läggs i lådor så det är lätt för er kunder under transporten hem.
Tyvärr löser vi inte packiteringsfrågan, så i år har vi gått ner från 110kr till 100kr/kg slaktvikt och så får man stoppa köttet i påsar själv innan man fryser in det.
 

Alla lamm styckas på samma sätt och lådorna kommer att innehålla:
Stekar med ben
Knäckt bog (perfekt till ex dillkött)
Skivade kotletter
Skivad Karré
Rack´s
Finmalen färs (som mals av hals, bringa, läggar och putskött).


Lammen är anmälda till slakt och hämtas prelliminärt V 47. Sen blir det leverans av lammlådor onsdagen veckan efter. Men vi kommer återkomma så fort vi vet mer exakt vecka och datum.

Kalvarna kommer som vanligt att slaktas på Närkes slakteri i Gällersta, de kommer att gå i omgångar med ca 2-3veckors mellanrum och de första hämtas om ett par veckor. Ni som har bokat kött kan gärna hålla lite extra koll på mailen, för jag kommer kontakta er alla så snart jag hinner och redogöra lite mer exakt när just era köttlåder kommer finnas klara för avhämtning här hemma på gården :)

Vill även passa på att önska er alla en riktigt bra start på veckan!

Ha det så gott!!
Kramar Ida
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-