Uppdatering från gården...

Som vanligt så går det lång tid mellan uppdateringarna, men nu är jag här igen...

Vintern har gått och våren kan man väl nästan säga att den kommit.
Just idag är det kallt, grått och blåsigt som om det vore en Novemberdag. Men vi har i alla fall plockat både tussilago och vitsippor, isen har skingrats på dammen i skogen och man kan gå i sköna skor på skapligt torra grusvägar igen.
De första tranorna har flygit över, två tovsvipor och en stare har vi sett.

På gården är det fullt upp som vanligt.
Sedan sist jag skrev så har det hänt en hel del. November och December var det köttutlämning och sen lite julfirande. Vi avslutade sedan år 2014 med att starta upp 2015 års bebissäsong.
På nyårsafton föddes de första två lammen här på Lilla Väsby och nya små godingar ser dagens ljus här hela tiden.

Alla tackor är nu färdiglammade sedan ungefär 2 veckor tillbaka och i år blev det totalt 25 lamm. En mycket liten skara till skillnad från vad vi är vana vid.
Vi har minskat ner vår fårbesättning till endast 15 tackor för att istället kunna lägga mer fokus på kossorna.

Kossorna ja, där har det kommit en hel hög med bebisar också. Tror att det är uppe i 15 eller 16 kalvar nu. Vet att det är två kvigor Svarta Malin och Stella som inte kalvat än och två av våra gamla kor Saga och Kommandoran. Sen har vi de 5 korna från Storfors som troligtvis kommer att kalva lite längre fram i Maj.


Lite nya rutiner har vi också försökt att komma in i här hemma de senaste veckorna.
Det känns så konstigt att våran lilla Noel har blivit så stor så han nu är en liten dagispojke.
Det gör riktigt ont i mammas hjärta att lämna honom och förra veckan vet jag inte vem som grät värst om det var jag eller Lilla N.
Men det känns samtidigt så himla bra för jag känner mig så trygg!!
Jag är så otroligt nöjd med dagiset där vi fått plats. Det är ett litet dagis med bara 20 barn, det är nära och bra, bara 8km hemifrån. Det ligger i ett mysigt hus på landet med skogen runt hörnet och barnen får vara utomhus och leka jättemycket. Men framförallt så känns det så otroligt bra med alla underbara fröknar. Och tänk vilken lyx, dagiset har en helt egen kock som jobbar där. Tänk bara en sån sak som att barnen får nybakat bröd flera gånger i veckan, hur många dagis har den förmånden?
Han har blivit så stor och han växer och utvecklas mer och mer för varje dag i en ännu högre takt sedan han började på dagis.
Varje dag när jag kommer och hämtar lillkillen ser han så glad ut, han tultar runt där med de övriga barnen, skrattar och leker. Han kommer och klänger och kramas med mamma, men sen går han gärna och leker en liten stund igen. När vi väl fått på ytterkläderna och kommit ut på den härliga dagisgården så busar han och springer iväg och är inte alls så sugen på att åka hem.

Idag har faktiskt hela dagiset varit här och hälsat på. Barnen har fått titta på alla djur, matat getterna, hönsena och fåren, klappat ett par lamm och hälsat på kvigorna, samt tittat på kossorna och kalvarna. Dessutom fått provsuttit alla traktorer och lastmaskinen.
Sen samlades vi inne för att äta mat som dagisets kock hade fixat med.
Noel var så otroligt mallig över att alla var här och skulle visa allt som fanns att se på en gång.
Det kändes mycket uppskattat av både fröknarna, föräldrar och alla barnen, så detta får vi nog göra till en årlig tradition :)

Nu är det dags att ge mitt lilla barn mat, sen badas innan godnattsagan.
Det är ju en ny dagisdag imorgon.

Ha det så gott! Kramar Ida


 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-