Alla hjärtans dag

Februari månad och idag är det alla hjärtans dag.
Februari här på Lilla Väsby betyder att kalvningen är i full gång.
7 små sötnosar har det kommit än så länge och fler är det på väg. Magarna är runda och det ser ut som att det skulle kunna komma ett par till när som helst.

Även i fårstallat brukar det vara full fart på bebisfronten denna årstid, men inte i år. En del av magarna är runda där också till min stora glädje, men än dröjer det nog tag. Anledningen är att vi hade bestämt oss för att göra oss av med fåren. Hösten 2014 gjorde vi oss därför av med baggen och förra våren skulle vara den sista med lamm här på gården.

Men hur skulle jag klara av det?
Det gjorde alldeles för ont i hjärtat på matte när jag under somaren satt där ute i hagen och försökte vänja mig vid tanken. Till slut insåg jag att jag inte skulle klara av att låte dem kliva på en slaktbil, så därför inhandlades en bagge och några tackor i sista minuten.
Ingen är gladare än jag för det just nu. Senast i morse satt jag och gosade med fåren (alla som ville fick sig en varsin allahjärtansdagklapp) och kände hur rätt detta beslut var.

Vill nu när jag ändå kikade in här önska er alla en fortsatt fin Alla Hjärtans Dags-kväll.
Kramar Ida
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-