Välkomna hem...

Idag var dagen då det äntligen var dags för ett gäng nya pullor att flytta in här på gården igen.
 

Det har varit himla tomt med bara mina två små Benbefjädrade Urdvärgar och tanken om en ny grupp höns har funnits ett tag. När sen grannen kom och frågade om jag hade plats för lite hönor (då hon hade för många) så började det lilla fröt som redan var planterat att gro.
 

Vi var och kollade på dem förra lördagen,
så denna vecka har gått åt till en del förberedelser för att de skulle kunna få flytta hit☺.
Vi har pysslat med "husflytt", byggt inredning i hönshuset, byggt ny hönsgård och målat.
 

Vi satsar nu på en grupp större höns på 12 djur, 6 av dem är hönor på lite drygt 1 år och 6 av dem kycklingar från i år, troligtvis 2 hönor och 4 tuppar. De är blandraser mellan Brahma,Orpington, Faverolle och lite annat.
 

Min förhoppning med dessa hönor är att de skall förse oss med underbart goda och färska frukostägg varje dag .

Jag tänker även att de kan hjälpa mig att sprätta rent från ogräs på en del ställen, framförallt i trädgårdslandet på hösten och våren, när det ändå inte odlas något där och samtidigt passa på att gödsla åt mig .

Det skulle vara himla mysigt att kläcka fram en omgång kycklingar per år om det är någon höna som är sugen på att ruva. Då tänker jag att vi kanske också kommer att få tillgång till lite eget kött om det blir för mycket tuppar ibland.


Nu idag har de som sagt flyttat hit.
Jag säger välkomna hem raringar, hoppas ni skall trivas här hos oss på Lilla Väsby!!
 

Och till er som läser bloggen vill jag passa på att önska er en riktigt härlig Nationaldag.
KRAMAR Ida
 

-