Reko

Är ni med i REKO???
Vet ni vad REKO är???
REKO-ringar kopplar samman medvetna konsumenter med lokala producenter :).
Konsumenterna beställer sina varor via face book direkt från producenterna och får dessa levererade till en angiven mötesplats en viss dag och tid.

Vi är med i REKO-ring Sydnärke. För några veckor sedan var vi med på vår första REKO-utlämning och nu ligger annaonsen uppe till nästa.
Där kan ni beställa våra och andras varor från och med onsdagen den 6/6 kl 21:00. Utlämningen sker i Hallsberg onsdagen den 20/6 mellan kl 18-19. Vi kommer då få besök av Ernst som kommer handla närproducerade varor inför inspelningen av Sommer med Ernst :).

Är du inte redan med i REKO-ring Sydnärke så bli med!! Passa på att handla midsommarmaten via REKO, då får du närproducerad mat direkt från producenterna utan mellanhänder :)!


Här nedan ser ni vår annons...
Har ni inte Face book finns det möjlighet att höra av sig och komma till gården och köpa våra varor.

Den 20/6 erbjuder Lilla Väsby Gård / Stora Luggavi Gård Nötkött & Korv till försäljning!

Nu när midsommar närmar sig med stormsteg erbjuder vi på Lilla Väsby Gård / Stora Luggavi Gård följande varor till försäljning:
NÖTFÄRS 75kr/paket
- MIDSOMMAR-ERBJUDANDE köp 5 betala för 4 :)
Missa inte vår goda nötfärs till midsommarköttbullarna.
Innehåller ca 600g/förpackning, färsen säljs fryst och är vakuumförpackad.

LILLA VÄSBYS PROV-PÅSE - SLUTSÅLD!
I vår Prov-påse finner ni lite blandade råvaror från gården. Den innehåller: 1 paket nötfärs ca 600g, perfekt till midsommarköttbullarna.
5-Pack av våra fantastiskt goda Tallebacken-pinnar, som är en långsmal ölkorv tillverkad av Robertsons Charkuteri i Örebro 1 stek av Fransyska, perfekt söndagsstek eller varför inte tillaga som Rostbiff och servera som kallskuret i sommarvärmen. Samt Lilla Väsbys Medvurst som är ljuvlig till frukostmackan eller som tilltugg en ljummen sommarkväll, även den har Robertsons förädlat åt oss.

LILLA VÄSBY´S KORV-PÅSE - SLUTSÅLD!
Innehåller 4-pack Drängens Ölkorv, en otroligt god lite tjockare ölkorv. Lilla Väsbys Medvurst, ljuvlig på frukostmackan eller bara som tilltugg en ljummen sommarkväll. 4-pack Tallebacken-pinnar, vår fantastiskt goda långsmala ölkorv.

LILLA VÄSBY MEDVURST 35kr/halv eller 70kr/hel
Ljuvlig på frukostmackan eller bara som tilltugg en ljummen sommarkväll.
Finns 6st av varje

TALLEBACKEN-PINNAR 5-pack SLUTSÅLD!
En fantastiskt god långsmal ölkorv.

LILLA VÄSBYS NÖTFÄRSLÅDA
- MIDSOMMARERBJUDANDE 100kr/kg
Ladda upp frysen med fin närproducerad nötfärs! Perfekt till midsommarköttbullarna och inför sommarens hamburger-grillningar. Skulle du inte göra över med allt i sommar har du fin färs hemma till höstens fredags-tacos samt annan smarrig och lättlagad vardagsmat.
-Har du trångt i frysen, Passa på att dela med en vän!
En låda innehåller ca 10kg färs och tar upp 1 fack i ett normalt frysskåp. Färsen säljs fryst och är vakuumförpackad i ca 600g/paket.
Finns 3 lådor

NÖTKÖTT DETALJER till grillen mm.
Skriv vilken detalj du vill ha och vikten. Säljs fryst i vakuumförpackning:

OXFILÉ 545kr/kg
1,032g = 562kr SÅLD!
0,988g = 538kr
1,088g = 593kr SÅLD!

ROSTBIFF 225kr/kg
0,916g = 206kr

BRISKET 175kr/kg
0,950g = 166kr
1,190g = 208kr SÅLD!

FRANSYSKA 155kr/kg
1000g = 155kr

KÅLLAP 145kr/kg
0,900g = 131kr
1,032g = 150kr

NÖTBOG 145kr/kg
0,910 = 132kr

YTTERLÅR 145kr/kg
0,826g = 120kr
0,990g = 144kr
0,938g = 136kr
1,108g = 161kr
0,924g = 134kr

Beställ genom en kommentar nedan så snart ni kan, dock senast tisdag den 19/6, jag bekräftar beställningen med en tumme upp! Betalning via Swish till: 123 348 24 37 senast dagen innan utlämning! Har du inte swish finns möjlighet att betala med kort på plats, meddela i så fall detta när du beställer dina varor.

KUND-INFORMATION:
Vi, Arvid & Ida är ett ungt lantbrukarpar på Närkeslätten som bedriver växtodling, lamm och nötköttsproduktion, till vår hjälp i arbetet har vi barnens farfar och världens bästa dräng.
Arvid är 5:e generation på gården, som han tog över 2011.
Vid generationsskiftet var tanken att inte ha några kor kvar. Men eftersom Ida vägrade gå till affären och köpa kött så behöll vi några kor, för att förse oss själva och närmsta familjen med riktigt bra mat, från djur som vi garanterat visste hade levt ett bra liv.
Vi insåg snart att det var fler än vi som inte ville köpa det anonyma köttet i affären. Så vi ville tillgodose människors önskan att få handla direkt från bonden, därför började vi sälja kalvarna som blev över i köttlådor.
Efterfrågan på vårt närproducerade kött har varit större än vi någonsin kunnat ana. Vi gick från 6 kor på hobbynivå 2011 till 33kor våren 2017.
Under senhösten fick vi ett erbjudande från vår granne, att börja arrendera Stora Luggavi gård och köpa hela hans besättning.
Många känner till Stora Luggavi Gård eftersom detta populära, högklassiga, kvalitetskött säljs i butik. Det har sålts hos ICA Maxi Kumla sedan år 1999 och sedan 2014 hos Ica Maxi Universitetet Örebro.
Vi bestämde oss för att ta chansen när den nu kom, så i December 2017 tog vi över stafettpinnen... De två besättningarna blev tillsammans 96kor som uppvaktas av våra 5 ståtliga avelstjurar Kassper, Råmeo, Mulle, Glitter och Gaston.
För oss är det viktigt att alla våra djur behandlas väl och får leva ett härligt liv, därför sköter om dem med värme, kärlek och respekt. Vår grundtanken är att de skall ingår i det naturliga kretsloppet där de bidrar till biologisk mångfald och betade vackra landskap.
Våra kor hjälper bland annat till att beta de vackra hagarna runt Riseberga och naturreservatet Ekåsen vid Bärsta, samt våra egna hagmarker i anslutning till gårdarna. Dessutom får vi gödsel till åkrarna och vi kan förse många människor med god närproducerad mat på bordet.
Under vintern bor våra kor och kalvar i moderna stallar med stora lösdriftsboxar som är fylld med egenodlad halm. Där har de betydligt större ytor än vad den svenska djurskyddslagen kräver och vi serverar dem vårt egenodlade gräs i form av ensilage.
Kalvarna föds under vintern och våren. Först får de gå med sin mamma i en så kallad kalvbox något/några dygn, innan de blir utsläppta till övriga flocken.
De får sen tillbringa hela våren och sommaren tillsammans. Under hösten blir det dags för kalvarna att stå på egna ben och kossorna får då sin viloperiod innan nästa kalv skall födas.
Vi är mycket glada över samarbetet vi har med Närikes slakteri som ligger i Gällersta. De korta transportsträckorna från gården till slakteriet känns bra både för djurens och miljöns skull. Köttet hänger en vecka och sedan styckas och vakuumpackas det på Närkekött i Kumla. Allt detta sker inom en radie på ca två mil från gården.
Nu har vi även fått till samarbete med Robertsons Charkuteri i Örebro som förädlar vårt kött till fantastiskt goda produkter av allra högsta kvalitet, utan onödiga tillsatser och smakämnen.
Korvarna består till största delen av kött från oss, men för att få till den goda smaken tillsätts även en liten del svenskt fläsk, från närområdet.
Vi erbjuder våra kunder att få komma på besök till gården. Vi hoppas att de känner precis som vi, att man kan äta vårt kött med gott samvete, eftersom man med egna ögon får se att maten man tillagar och äter kommer från djur som har haft det bra. Dessutom hoppas vi att varje måltid bjuder på en riktigt bra smakupplevelse.
-Vårt mål är att varje kund skall bli så nöjd att man vill komma tillbaka till oss igen...
För mer info se hemsidan www.lillavasby.se.
Där kan man även beställa våra populära köttlådor.
Hoppas vi ses vid utlämningen i Hallsberg onsdagen innan midsommar!
Mvh Ida & Arvid

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-