Uppdaterade namn och info...

Nu är våren här och vi går in i en ny fas i arbetet...

De flesta kor och får har fått sina bebisar, tjurarna har fått träffa sina kossor igen och alla frön har kommit i marken. Vi kör REKO-leveranser till Hallsberg varannan vecka (annons finns ute nu inför nästa vecka). Gårdsbutiken är öppen varje fredag och vi är så otroligt glada över att ni är så många som hittar till oss.
Nästa vecka inför valborg kommer vi ha extraöppet på onsdagen kl 17-19 fredag och lördag 1-2 maj har vi extraöppet kl 11-13. Då är man varmt välkommen ut på landet för att handla något gott, kanske att lägga på grillen.
I butiken får man gå in några i taget :) medan man väntar får man gärna kika på våra djur. Den här våren kör vi inga samlade djurvisningar som vi brukar, pga covid19, men djuren finns på plats så ni får gärna gå runt själva och kika. Tänk på att hålla luftigt avstånd både till varandra och våra djur. Vi ber er också stanna hemma om ni känner av förkyldningssymtom.
Tillhör ni riskgruppen eller är oroliga för smitta kan ni ringa så plockar vi ihop varor och kommer ut med till bilen, ring i så fall Ida på 0739944012

Snart är det också dags för vårens köttlådeleveranser.
Pga en otroligt intensiv period har vi inte hunnit kontakta er som bokat lådor/brukar köpa lådor, om ni ser detta får ni väligt gärna skicka ett mail till info@lillavasby.se eller ett sms till Ida. Det underlättar vårt arbete.

Vi vill även informera om uppdaterade namnen på våra köttlådor och en liten prisjustering pga ökade slakt och styck-kostnader.
Om man kan tänka sig att få färsen i sin köttlåda packad i de vi kallar stora paket (800-1000g) så ligger priset kvar som förut. men vill man ha de små köttfärspaketen (400-600g/fp) så går priset upp med ungefär 10kr/kg.
Vi har nu även döpt om våra köttlådlådor, för att inte namnen skall vara så förvirrande.
  • Orginallådan -den vi haft från start och som är vår största, populäraste och mest prisvärda låda döps nu om: från Orginal till Stora lådan.
  • Den lådan som vi kallade stora lådan, men som egentligen var vår mellanlåda heter nu Mellanlådan.
  • Lilla Lådan som är vår minsta låda behåller sitt namn.

     
Här kan du läsa lite mer om våra köttlådor, är du intresserad av att boka så är du varmt välkommen att göra det via hemsidan. Lådorna går åt fort.

Info om lådorna:

Stora lådan
-Våra populäraste och mest prisvärda lådor!
Här får man 1/6-del eller 1/8-del av ett djur. Viktmässigt brukar det landa på ca 30kg kött
+ -5kg, beroende på hur stort djuret är.  Mängdmässigt tar det upp ungefär 3 fack i ett normalt frysskåp. Man får 1 låda med 10st detaljer i varierande storlekar samt 1 låda färs (välj små paket 400-600g eller stora paket 800g-1000g)
Detaljerna består av: Oxfilé, Entrecote, Ryggbiff, Rostbiff, Innanlår/lövbiff, Fransyska, Ytterlår, Nötbog, Högrev och Grytkött.
Pris: Vid val av stora färspaket kostar lådan 145kr/kg  eller 155kr/kg vid val av små färspaket.

Det finns även möjlighet att boka våra Stora lådor med kalvkött. Man får då 1/4-dels kalv priset är 195kr/kg. Men leveranstiden kan dröja, vi slaktar endast kalvar om vi får ihop beställningar på 1 helt djur.

 
Mellanlådan
Denna låda tar upp ca 2 fack i ett normalt frysskåp.
Den innehåller ca 20kg kött fördelat på 9st detaljer som består av:
Entrecote, Ryggbiff, Rostbiff, Innanlår/lövbiff, Fransyska, Ytterlår, Nötbog, Högrev samt 1 överraskningsdetalj ex Flankstek, Flatiron Steak, Triangelstek, Nötrulle, Bogrulle, Brisket eller Kållap samt lite drygt 10kg färs (välj små paket 400-600g eller stora paket 800-1000g)
Pris: Vid val av stora färspaket kostar lådan 165kr/kg  eller 170kr/kg vid val av små färspaket.
 
Väljer man Mellanlådan har man förtur om man vill köpa till oxfilé. Men det finns begränsat antal bitar, så det är först till kvarn som gäller. Oxfilén kostar 595kr/kg
 
 
Lilla Lådan
Passar dem som vill testa våra köttlådor eller om man har begränsad plats i frysen. Mängdmässigt tar Lilla Nötlådan upp ca 1 fack i ett normalt frysskåp.
Den innehåller ca 10kg kött, fördelat på:
Ca 5kg färs (välj om du vill ha små paket 400-600g eller stora paket 800-1000g)
1 ädeldetalj - Ryggbiff eller Entrecote
2 stekdetaljer - Fransyska och Innanlår/Lövbiff eller Rostbiff
2 kokdetaljer - Ytterlår och Nötbog eller Högrev
Innehållet av detaljer varierar i dessa lådor. Önskemål kan lämnas men ej garanteras.
Pris: Vid val av stora färspaket kostar lådan 1650kr eller 1700kr vid val av små färspaket.


Köttfärslåda
Ibland finns det möjlighet att köpa våra populära nötfärslådor från 5kg och uppåt. Vi försöker att ha färslådor hemma i gårdsbutiken så ofta vi kan. Det finns 5kiloslådor och 10kiloslådor med stora eller små paket. De små väger 400-600g och de stora väger 800-1000g.
Vid beställning av färslådor kan du få den vikten du själv önskar  mellan 5-20kg/låda
Pris: Vid val av stora färspaket kostar lådan 110kr/kg  eller 120kr/kg vid val av små färspaket.

 
Det var allt för nu...
Hoppas att ni har det skönt i solen och njuter av våren så mycket ni kan i denna konstiga tid.
/Ida

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-