Vårt närproducerade kött:

Nötkött
 

Lammkött
 

Kött-tips
 


Vi bedriver lamm och nötköttsproduktion och alla våra djur ligger oss mycket varmt om hjärtat! Vår grundtanke är att de skall födas upp under naturliga förhållanden och vara ute och beta så stor del av året som möjligt.
Här på Lilla Väsby (och Luggavi) behandlar vi våra djur med värme, kärlek och respekt. De ingår i det naturliga kretsloppet där de bidrar till biologisk mångfald, betade vackra landskap, gödsel till åkrarna och närproducerad mat på bordet.

Idén om köttlådeförsäljning föddes när vi insåg att  fler än vi inte ville köpa det anonyma köttet i affären, där man inte har en aning om hur djuren haft det.
Vi tycker det är jättebra att fler och fler blir medvetna om vad man stoppar i sig och att många väljer att minska sin köttkonsumtion, MEN att man istället för att utesluta köttet helt väljer ett BÄTTRE köttalternativ, Alltid Svenskt och varför inte direkt från bonden?

Vi är så glada att så många väljer att handla direkt från vår gård och efterfrågan på våra närproducerade köttlådor har blivit större än vi någonsin kunnat ana.

Vårt kött kommer från våra egna djur som är födda här på Närkeslätten.
När du beställer från oss får du ett närproducerat kött som kommer färdigstyckat i lådor. Allt kött kommer alltid vakuumförpackat, På varje bit står en etikett med vad det är för detalj och vikt.
Vi har flera olika raser i vår besättning vilket gör att vi har helt olika typer av kött.
Blonde ger ett mört, ljust och fettsnålt kött med mild smak som påminner om kalvkött.
Angus och Hereford ger ett betydligt rödare och fettrikare/mer marmorerat kött med rikligare smak, båda typerna är möra då de kommer från ungdjur.

Vi hoppas att våra kunder känner precis som vi, att man kan äta vårt kött med gott samvete, eftersom man med egna ögon kan se att maten man tillagar och äter kommer från djur som har haft det bra. Dessutom hoppas vi att varje måltid bjuder på en riktigt bra smakupplevelse.

-Vårt mål är att du som kund skall bli så nöjd att du vill komma tillbaka till oss igen och igen...

Här under kan du läsa mer om vårt närproducerade kött, både storlekar på lådorna, innehåll och priser mm.

Vi reserverar oss för eventuella prisändringar.


Leveranser 2021

Det bli flera köttlådeleveranser under 2021 både under våren och hösten.
Vi har en kölista där stående kunder alltid har förtur, sen får man i turordning vartefter man beställer.

På grund av ökade slakt och styckningskostnader så har vi behövt göra en liten prisjustering.

Köttfärsen går att få i små eller stora paket. Små paket väger mellan 400-600g och passar om man lever själv eller den för den mindre familjen, stora paket passar perfekt om man är fler i familjen eller om man gillar att förbereda med matlådor. Dessa paket innehåller 800-1000g. 
Vi ber er att tänka extra på miljön, har ni möjlighet att välja de stora förpackningarna så hjälps vi tillsammans åt att minska  plastförbrukningen.
 

Glöm inte att skriva med telefonnummer och vilken låda du vill boka!

 

Kontakta oss