Våra olika nötköttlådor


Orginalet 145 kr/kg
Väljer man Orginalet får man 1/6-del eller 1/8-del av ett djur. Det blir 1 låda färs och 1 låda med 10 detaljer i varierande storlekar. Mängdmässigt tar det upp ungefär 3 fack i ett normalt frysskåp. Detaljerna består av Oxfilé, Entrecote, Ryggbiff, Rostbiff, Innanlår, Fransyska, Ytterlår, Nötrulle, Högrev och Grytkött.
Viktmässigt brukar det landa på ca 30kg kött (+-5kg, beroende på hur stort djuret är),

Det finns även möjlighet att boka våra orginallådor med kalvkött.
Man får då 1/4-dels kalv och priset är
195kr/kg.


Lilla nötlådan 1650kr
Passar dem som vill testa vårt kött för första gången eller om man har begränsad plats i frysen. Mängdmässigt tar Lilla nötlådan upp ca 1 fack i ett normalt frysskåp.
Den innehåller ca 10kg kött, fördelat på 5kg färs, 1 ädeldetalj, 2 stekdetaljer och 2 kokdetaljer (lådinnehållet av detaljer varierar i dessa lådor).


Stora nötlådan 165 kr/kg
Denna populära låda tar upp ca 2 fack i ett normalt frysskåp.
Den innehåller 10kg färs samt 9st detaljer som består av: Entrecote, Ryggbiff, Rostbiff, Innanlår, Fransyska, Ytterlår, Nötbog, Högrev och Grytkött.

Väljer man Lilla- eller Stora nötlådan har man förtur om man vill köpa till oxfilé.
Men det finns begränsat antal bitar, så det är först till kvarn som gäller.
Oxfilén kostar 595kr/kg



Köttfärslåda 110kr/kg
Ibland finns det möjlighet att köpa våra populära nötfärslådor från 5kg och uppåt.


Fyll i formuläret om du är intresserad av att köpa vårt kött eller undrar något om våra köttlådor. Glöm inte att skriva med telefonnummer och vilken låda du beställer...

Vi sätter upp er beställning på kölistan och återkopplar så snart vi hinner svara. Vi försöker svara så fort vi kan, men hinner tyvärr inte svara på mail varje dag. Skulle det ta längre tid än 10dagar innan du fått svar får du gärna dubbelkolla så din beställning gått fram. Din beställning är bindande!
 

Exempel på hur du fyller i formuläret

Ditt namn*
Ida Andersson

Din e-postadress*
info@lillavasby.se

Ämne*
Beställning Stora nötlådan + filé

Ditt Meddelande*
Hejsan.
Jag vill boka stora nötlådan till hösten, önskar även köpa till en bit filé om det fortfarande finns kvar att boka. Vi kommer åka på semester V44, så då har vi tyvärr inte möjlighet att hämta någon köttlåda, övriga veckor under hösten funkar fint

Här är mina kontaktuppgifter:
Ida Andersson
Lilla Väsby
71692 Fjugesta
Tele: 0739944012

Vad tillagas av
detaljerna?

Filé = Finaste biten!
Steks eller grillas hel eller i skivor när man vill lyxa till det.

Ryggbiff = Vår favorit!
Steks eller grillas hel eller i skivor med något riktigt smarrigt till.

Entrecote = Perfekt grillkött!
Steks eller grillas i skivor. Fördelen är att det finns insprängt fett som ger extra smak.

Fransyska = Söndagssteken!
Steks hel i stekgryta eller ugn.
Är det grillsäsong kan denna bit även bli grillskivor hos oss.

Rostbiff = Lättast att tillaga!
Krydda köttbiten runt om med ex svartpepper och salt. Sätt ugnen på 125grader, sätt in köttbiten i en form, stek till önskad innertemperatur. Skiva upp tunt och ät som kallskuret, passar även bra som smörgåspålägg.

Innanlår = Lövbiff!
Skiva lövtunt och stek sabbt på båda sidor, alternativt gör lövbiffsrullader.

Ytterlår = Vår allt-i-allobit!
Denna bit är perfekt att strimla och göra biffstroganoff av. 
Vi själva brukar även använda den till wook, göra "pulled pork" fast på nöt eller strimla tunt och göra egen kebab. Den passar också bra tillolika grytor.

Bog = Bra till mycket!
Detta är också en bra allt-i-allo-bit. Passar som grytstek, långkok, strimla mm. Ibland lämnar vi in den tillsammans med rullen och får den rökt. Supergott smörgåspålägg.

Högrev = Långkoksbiten!
Här har vi den riktiga långkoksbiten som passar såväl till olika slags grytor som till pulled beef.
Nån gång om vi får lyxen att ha kalvhögrev i frysen har vi skivat lite tunnare och grillat, det funkade det också.
Eller varför inte mala den hemma på plats om du har en köttkvarn och göra högrevsburgare av nymalen färs.

Grytkött
Bäst till olika slags långkok. Ex dillkött, kalops eller nån annan form av köttgryta.
Vi brukar även använda den till pulled beef eller egen kebab.