Om oss och vår verksamhet...

Det är vi som är Arvid och Ida Andersson och vi bor här på Lilla Väsby.
Arvid är 5:e generation på gården, som han tog över efter sin far  2011. Här bedrivs växtodling, lamm och nötköttsproduktion.
Vid generationsskiftet var tanken att inte ha några kor kvar. Men eftersom Ida vägrade gå till affären och köpa kött från djur som man inte visste hur de haft det så behöll vi 6 kor för att kunna förse oss själva och närmsta familjen med kött.
Vi insåg ganska snart att det var fler än vi som kände lika och inte ville köpa det annonyma köttet i affären.
Därför började vi sälja det som blev över i köttlådor.
Efterfrågan på vårt närproducerade kött har blivit större än vi någonsin kunnat ana. Vi gick från 6 kor på hobbynivå 2011 till 33kor hösten 2017 då vi försåg närmare100 familjer med lamm och nötkött från vår gård.

I slutet av hösten 2017 fick vi ett erbjudande från vår granne, att börja arrendera Stora Luggavi gård
och köpa hela deras besättning på 55kor 2 avelstjurar + ungdjur. Större delen av besättningen består av den franska rasen Blonde d´Aquitaine.

Vi insåg på en gång att en sån här chans får man bara en gång i livet, så vi bestämde oss ganska snart för att vi skulle köra på och testa detta spännande projekt. Det blev en möjlighet för oss att utveckla företaget och framförallt blev  det en möjlighet för Ida att också kunna börja jobba hemma på gården fullt ut.
Vi känner oss otroligt glada över att just vi fick förtroendet att driva detta vidare...Tack Per-Anders med familj!

Många känner till Stora Luggavi Gård eftersom deras kött säljs i butik. Köttet har sålts hos
ICA Maxi Kumla sedan år 1999 och sedan 2014 hos Ica Maxi Universitetet Örebro.
Varumärket Luggavi Gård står för ett lokalt producerat, högklassigt kvalitetskött .
Djuren som köttet kommer ifrån är uppfödda på Stora Luggavi Gård och Träda Gård utanför Fjugesta.

Vill ni läsa mer om Luggavi kan ni göra det på deras hemsida www.luggavi.se.


Gilla gärna vår facebooksida Lilla Väsby eller följ vårt instagramkonto lillavasby,
så får du de senaste uppdateringarna från gården. Där bjuder vi på allt ifrån nyfödda små lamm och kalvar, till vad vi erbjuder till försäljning i gårdsbutiken just nu.


 

Åren går fort...

Sommaren 2001 var året då kärleken förde oss samman. Vi var då 17år och gick första året på naturbruksgymnasiet Kvinnersta utanför Örebro.
 

Natten till den 17 september 2013 tog livet en ny vändning och allt fick plötsligt en helt ny mening. Den natten föddes vårt första efterlängtade barn. En liten prins Noel.

Lite drygt tre år senare natten den 7 november 2016 kom vår älskade lillasyster Nova till världen. Vår goa, fina prinsessa!

Sommaren 2019, närmare bestämt den 20:e juli hade vi återigen lyckan att få bli föräldrar. Denna gång kom en till liten ljuvlig prinsessa vid namn Nora och gjorde familjen komplett.

Så nu är vi mycket lyckliga och stolta föräldrar till 3 små skatter, världens finaste ungar :)!