KORAD LP1 RLD-N RLD-F RLD-A

Cool Lines Call Of Duty

Denna älskade lilla hund kom in i vårt liv den 24 maj 2011
och han lyckades verkligen ta våra hjärtan med storm.

Han är en riktig gosegroda och glädjespridare. Han har en otroligt positiv inställning till livet och han fullkomligt älskar allt och alla som kommer i hans väg...

Direkt när han kom hem som 9-veckorsvalp så började vi lite smått med kontaktövningar och det första kommandot han lärde sig var sitt. Han kom farandes som en virvelvind när jag kallade på honom och han var så otroligt söt när han satte sig på rumpan fortare än blixten och sökte ögonkontakt med sina underbara små mörka "pepparkake"-ögon.

-Här fick matte verkligen en grabb att jobba med!! :)

Att Diezel och han är släkt, skulle jag inte ens kunna föreställa mig i min vildaste fantasi, ännu mindre att de faktiskt är så nära släkt som halvbröder. De är verkligen raka motsatserna till varandra.

Men det är otroligt roligt att man nu har en hund av varje och jag måste säga att de kompletterar varandra så otroligt bra.

I den här killen är det ett helt annat tempo än vad det är i vår kloka Diezel, som är så lugn, duktig och skötsam, medans Bamze gärna hittar på saker mest hela tiden. Vi brukar säga att energinivån höjs med 200% när Bamze kliver in i ett rum ;o)
Han är mycket föremålsintresserad och hittar på både det ena och det andra när inte matte är i närheten, tyvärr så har vi inte riktigt samma uppfattning om vad som räknas som meningsfull sysselsättning.

Dagarna tillsammans med Bamze kommer ge mig många gråa hårstrån i förtid, men de fylls också av många härliga skratt och massor av kärlek.

Han är otroligt envis och har verkligen en egen vilja när han sätter den sidan till

Men han har många riktigt bra egenskaper som gör att det är så otroligt roligt att träna med honom. Det är härligt med en hund som det är lite fart i och som fullkomligt älskar att få beröm.

Det skall bli otroligt spännande att se vad livet tänkt sig med denna lilla oslipade diamant, som tar det mesta i livet med en klackspark :)


 

Tillsammans har vi testat en hel del, bla rallylydnad, spår, sök, lydnad, viltspår och vallning. Men det vi i första hand tränar och tävlar i nu är Rallylydnad, Lydnad och Bruks-Spår.

Vi har gått en valpkurs och tre kurser i rallylydnad. Våren 2012 gick vi en rallylydnads-nybörjarkurs och under hösten fick det bli fortsättning/avancerad-kurs vilket var jättekul. Påsken 2013 gick vi även en tävlingshandlingskurs i rallylydnad. Dessa kurser fick upp mitt intresse för att tävla, så nu har jag uppnått mitt mål - att ta mig ut på tävlingsbanorna under 2013. Vilket resulterade i en andraplacering på vår allra första tävling med hela 98poäng av 100 möjliga. Jag blev så himla nöjd över att inse att vi verkligen kan och detta gav blodad tand, så fler tävlingar planerades in...:)
Vilket sammalagt hat resulterat i titlarna RLD-N RLD-F RLD-A
 

Våren 2013 gick vi en tävlingslydnadskurs...

Målet var att även våga starta i lydnadsklass 1 när vi kände oss redo... Livet kom emellan med en graviditet och en liten son vilket gjorde att det blev en liten paus i träningen och tävlingen på lite drygt 1år.
Kanske var bra då Bamze fick mogna på sig lite till.
Debuten blev sen på hemmaklubben hösten 2014 där vi lyckades samla på oss 177,5p, erövra Klubbmästartiteln och fick med oss en otroligt fin vandringspokal hem. Under vintern gjordes 2 tävlingar till och vi fick lägga till Lp1 till de övriga titlarna
 

Under 2012 ögonlystes Bamze och resultatet visade precis samma resultat som när han var valp UA. Den 12/12-12 röntgades höfter och armbågar och svaret vi fick blev bästa möjliga resultat HD A och ED 0 :o)


Bamze gick även sitt MH, den 26/8 2012 på Örebro BK. Den lilla godingen försökte till och med att charma spökena i skogen...Hi hi. Han var social, glad, lekfull och nyfiken, absolut ingen aggressivitet, inga kvarstående rädslor och så fick han en 1:a på skotten.
Jag är så otroligt nöjd över att ha fått tag på en så bra och stabil kille.

Hösten 2014 Korades Bamze med 387poäng.

På sidan här till höger kan ni se Bamzes MH-spindel, veterinärdata, mentalindex och även hans tävlingsresultat (fler kommer inom en snar framtid)
 

Hösten/Vintern 2014 hade Bamze dambeseök från Halland, tyvärr resulterade det inte i några bebisar denna gång.

I våras hade Bamze dambesök igen, denna gång från skåne, så nu vet vi att Bamze kan bli pappa :).
Söndagen den 31/5-2015 föddes så Bamzes första valpkull på Kennel Brantastigs i Skåne.
Det blev 6 fina sobelfärgade valpar, 1 pojke och 5 flickor,
som skall bli otroligt spännande att följa.
 

Matte och husse kan inte vara annat än glada, nöjda och stolta över denna lilla goa hund :o)
 

Jag vill rikta ett särskilt tack till Marie-Louise Muhr (ägare till pappa Rex) för att du lyckades lura med mig till Västerås, utan dig hade vi aldrig tillbringat vårt liv med denna glädjespridare och ytterligare ett stort tack till Ann Loklint på kennel Cool Lines för att du ville sälja denna lilla pärla till oss.
-Han har verkligen allt jag vill att en bra collie skall ha!!


Är det någon som är intresserad av att använda Bamze i avel
finns han till förfogande för lämpliga tikar.

                                                // Ida

Bamze

Född: 22 Mars 2011

Far: 
SEVCH LP1 RLD-N RLD-F RLD-A RLD-M Springmist´s The Rednex  "Rex"

Mor:   Ullsåsas Coola Lovis "Loka"

Ögon: UA / valp, UA / vuxen


HD:      A


ED:      0


MH:    Genomfört 26/8-2012

           med 1:a på skott

Bamzes MH-spindel

Mentalindex:

 

Nyfikenhet/orädsla:   118/11

Socialitet:                    111/12

Lek:                              112/10

Jakt:                              107/11

Skott:                             107/19

-Information om mentalindex finner du på Svenska Collieklubbens hemsida:
http://www.svenskacollieklubben.se/mentalindex/mentala_index.htm

 

 

 

Bamzes Tävlingsresultat:

Rallylydnad:

 

2013-02-09 Fagersta BK Nybörjarklass
Kvalificerad 98 poäng, 2:a plats

Domare: Katarina Strömberg

Kommentar:
-Mjukt och trevligt med bra kontakt.

 Härligt flyt.

 


2013-04-06 Fagersta BK

Nybörjarklass

Kvalificerad 97 poäng, 4:de plats

Domare: Ktarina Strömberg
Kommentar:

-Underbar bakdelskontroll. Ännu en härlig runda.

 

 

2013-04-20 Kristinehamn BHK

Nybörjarklass

Kvalificerad 94 poäng, 3:e plats

RLD-N


Domare: Ulrica Åström
Kommentar:

-Följsamt och fint.

 

Fler tävlingsresultat kommer att läggas in, både Korning, utställing, rallylydnad och lydnad.....