Idas Höns

På denna sida presenteras mina höns.

Rasen heter Benbefjädrad urdvärg-Mille fleur. Som namnen säger så är det en dvärgras med en massa fjädrar på fötterna.

De är små och söta, lättskötta och så bjuder de mig på goda färska frukostägg. Äggen de värper är mycket små man får ta två av dem när man bakar, om det står ett i receptet. Jag är mycket glad och nöjd över att jag fick tag på just dessa hönor, som jag alltid önskat mig och som passar mig perfekt.

Tyvärr har jag haft besök i hönsgården av någon form av mink eller liknande. Det var hemskt att komma ut till denna slaktplats!! Från att ha haft 12 hönor och 6 tuppar har jag nu endast 2 små hönor kvar.
De bor nu i ett litet litet hus i trädgården där de får gå lösa så fort jag är hemma. Det är så trevligt med dessa små trädgårdshöns som håller mig sällskap. Är jag i landet och rensar ogräs kommer de dit, ligger jag i hammocken och vilar kommer de och småpratar lite och sitter vi ute i solen och äter frukost kommer de gärna och smakar lite om det blir något över på frukostbrödet.
 

Jag och mina fina höns sommaren 2013
Bamze, Noel och Diezel spanar in nykomlingarna Juni 2016 Bamze, Noel och Diezel spanar in nykomlingarna Juni 2016

Det har varit himla tomt med bara mina två små Benbefjädrade Urdvärgar och tanken om en ny grupp höns har funnits ett tag. När sen grannen kom och frågade om jag hade plats för lite hönor (då hon hade för många) så började det lilla fröt som redan var planterat att gro.
 
Vi var och kollade på dem en lördag i maj 2016, den kommande veckan gick åt till en hel del förberedelser för att de skulle kunna få flytta hit☺.
Vi pysslade med "husflytt", byggde inredning i hönshuset, byggde hönsgård och målade.
 
Vi satsar nu på en grupp med större höns på 12 djur, 6 av dem är hönor på lite drygt 1 år och 6 av dem kycklingar från i år, troligtvis 2 hönor och 4 tuppar. De är blandraser mellan Brahma,Orpington, Faverolle och lite annat.
 
Min förhoppning med dessa hönor är att de skall förse oss med underbart goda och färska frukostägg varje dag .
Jag tänker även att de kan hjälpa mig att sprätta rent från ogräs på en del ställen, framförallt i trädgårdslandet på hösten och våren, när det ändå inte odlas något där och samtidigt passa på att gödsla åt mig .
Det skulle vara himla mysigt att kläcka fram en omgång kycklingar per år om det är någon höna som är sugen på att ruva. Då tänker jag att vi kanske också kommer att få tillgång till lite eget kött om det blir för mycket tuppar ibland.

Jag säger välkomna hem raringar, hoppas ni skall trivas här hos oss på Lilla Väsby!!