HundarnaHur det hela började...

Jag har alltid varit djurmänniska och ända sedan jag var liten

har jag önskat mig en egen hund.


I drömmen har jag alltid sett Lassie framför mig.

Ni vet den där otroligt kloka och vackra långhåriga colliehunden i alla gamla filmer.

Jag tjatade och tjatade när jag var liten, men mamma och pappa gav aldrig med sig. Mamma tyckte att det var för mycket jobb och pappa var ingen hundmänniska.

Så jag fick vara glad över våra underbara katter som vi delade livet med under min uppväxt.

När A och jag flyttade ihop här på gården var det bara självklart för oss båda att vi skulle skaffa katt. Jag berättade för honom att jag alltid haft en dröm om att få en egen hund och frågade om inte vi kunde skaffa en så småningom.
Till svar fick jag att han inte var någon hundmänniska och det svaret försökte jag nöjda mig med.

Ett par år flöt på men drömmen lämnade mig aldrig...

Så hösten 2005 fick vi frågan om vi kunde tänka oss att ta hand om en han-hund på 6år. Det var inte vilken hund som helst:
-Det var en sån hund som jag alltid hade drömt om, en sobelfärgad collie precis som Lassie.

Då lyckades jag faktiskt övertala A och vi tog hem honom på prov. Så i mitten av oktober kom Noodless Magic Man "Zack" in i vårat liv.

Tyvärr blev inte tiden tillsammans med honom så lång som vi hade hoppats på, livet ville något annat. Zack blev sjuk, fick en stor tumör i magen och hösten 2008 fick vi låta vår älskade vän somna in. Jag är otroligt lycklig över de tre fantastiska åren vi fick tillsammans med denna mycket speciella hund.

-Han fick oss att inse en sak, att vi aldrig mer vill vara utan hund .

Redan några veckor senare började vi leta efter en tänkbar kennel att köpa valp ifrån. Valet av ras var bara självklart...en COLLIE.
Vi fick kontakt med en jättebra uppfödare. Hon skulle få valpar till våren så till sommaren skulle de vara leveransklara.

Veckorna flöt på i tystnad och tomhet, det var nästan outhärdligt. Så av dessa anledningar tittade jag in på en annan kennels hemsida och där fick jag se en bild.

Jag har aldrig haft en så stark känsla i hela mitt liv förut.

Någonting sa mig:

-Här är han!!

-Här är din valp!!

Och tänka sig där var HAN...

...Våran ljuvliga Diezel.

Det är nu många år sedan vi hämtade hem honom och inte nog med det, två år senare fick han även en lillebror vid namn Bamze.

Diezel och Bamze är mina två ögonstenar. Vill du läsa mer om dessa underbara colliepojkar så kan du göra det under deras respektive sidor eller på hundarnas blogg. (den är inte uppdaterad på många år, men lite av våra träningar och tävlingar vi varit på under årens lopp fins dokumenterade där)Hundarnas blogg

Klicka på bilden för att komma till Mina underbara colliepojkars blogg...

 
Om rasen Collie