Info om vårt kött:

Vårt nötkött kommer från våra egna djur som är födda och uppväxta här hos oss på Närkeslätten.
När du beställer från oss får du ett närproducerat kvalitétskött som hängmörat 1 vecka. Slakten sker på Närkes slakteri som ligger endast 2mil från gården och det är deras transportörer som hämtar djuren. Vi är med och lastar dem, det går alltid lugnt till och sker utan stress. Eftersom våra djur är vana att transporteras ut till olika naturbeten och naturreservatet så är det inte konstigt för dem att åka transport. Det korta avståndet från gården till slakteriet gör att det känns bättre både för miljön och djurens skull.

Allt kött kommer färdigstyckat och vakuumförpackat i lådor, på varje bit står en etikett med vad det är för detalj och vikt. Vi rekommenderar att man fryser köttfärsen så snart som möjligt. Men styckdetaljerna kan, man med fördel låta ligga i kylskåp och eftermöra minst en vecka, gärna två-tre innan man fryser dem. Köttet håller sen minst ett år i frysen.


Vi har flera olika raser i vår besättning vilket gör att vi har olika typer av kött. Blonde ger ett mört, ljust och fettsnålt kött med mild fin smak som påminner lite om kalvkött.
Angus och Hereford ger ett rödare kött med mer insprängt fett vilket ger en lite rikligare smak. Båda typerna är möra då de kommer från ungdjur.  Skriv en kommentar om du föredrar det ena eller det andra.
Vi sätter upp er beställning på kölistan. Vi försöker svara så fort vi kan, men hinner tyvärr inte svara på mail varje dag. Skulle det ta längre tid än 10dagar innan du fått svar får du gärna dubbelkolla så din beställning gått fram.
Din beställning är bindande!
Vi reserverar oss för ev prisjusteringar
Boka köttlåda här

Stora Lådan 

Tar upp ungefär 3-4 fack i ett normalt frysskåp. Består av 1/6-del av ett djur. 

  • 1 låda med 10st detaljer i varierande storlekar bestående av: Entrecote, 
    Ryggbiff, Rostbiff, Innanlår, 
    Fransyska, Ytterlår, Nötbog, Nötrulle, 
    Högrev och Grytkött

  • 1 låda nötfärs
    Du väljer själv om du vill ha färsen packad i stora paket 800g-1000g, eller små paket 400-600g. Vid val av små paket tillkommer 10kr extra/kg.

Pris från 189kr/
kg 


Det finns inte möjlighet att välja vikten i dessa lådor. Mängden kött & storleken på detaljerna beror på hur mycket just det djuret väger. Men det brukar landa runt 30-35kg (+ - 5kg). Önskar du köpa till oxfilé skriver du med det i beställningsformuläret!

Mellanlådan

  • Tar upp ca 2 fack i ett normalt frysskåp och innehåller: 9st detaljer:
    Entrecote, Ryggbiff, Rostbiff, Innanlår, Fransyska, Ytterlår, Nötbog och Högrev, samt 1 överraskningsdetalj ex Flankstek, Flatiron Steak, Triangelstek, Nötrulle, Brisket eller Flap Meat.


  • ca 10kg nötfärs
    Du väljer själv om du vill ha färsen packad i stora paket 800g-1000g, eller små paket 400-600g. Vid val av små paket tillkommer 10kr extra/kg

Pris från 209kr/kg

 
Väljer man Mellanlådan har man precis som vid köp av stora lådan  förtur om man vill köpa till oxfilé. Men det finns begränsat antal bitar, så det är först till kvarn som gäller!

Lilla Lådan

Tar upp ca 1 fack i ett normalt frysskåp och innehåller:

  • 1 ädeldetalj

    Ex: Ryggbiff, Rostas eller Entrecote
  • 2 stekdetaljer
    Ex: Fransyska, Rostbiff, Flankstek, Flatironsteak, Triangelstek och Innanlår
  • 2 kokdetaljer
    Ex: Ytterlår, Brisket, Flapmeat/Kållapp, Nötbog och Högrev
     
  • ​​​​​​​Ca 5kg nötfärs
    Du väljer själv om du vill ha färsen packad i stora paket 800g-1000g, eller små paket 400-600g. Vid val av små paket tillkommer 50kr

Pris: från 1999kr/låda


Tar upp ca 1 fack i ett normalt frysskåp. Innehållet av detaljer varierar i dessa lådor. Önskemål kan lämnas men ej garanteras

Vardagslådan
innehåller:

  • 2 stekdetaljer
    Fransyska, Rostbiff, Flankstek, Flatironsteak, Triangelstek och Innanlår
  • 2 kokdetaljer
    Ytterlår, Brisket, Flapmeat/Kållapp, Nötbog och Högrev
     
  • ​​​​​​​Ca 1kg Nötfärs


Pris: 999kr/låda

​​​​​​​Innehållet av detaljer varierar i dessa lådor. Önskemål kan lämnas men ej garanteras


Mini Lådan
innehåller:

  • 1 ädeldetalj

    Ryggbiff, Rostasfilé eller Entrecote
  • 1 stekdetalj
    Fransyska, Rostbiff, Flankstek, Flatironsteak, Triangelstek och Innanlår  
  • ​​​​​​​1 kokdetalj
    Ytterlår, Brisket, Flapmeat/Kållapp, Nötbog och Högrev

  • ca 1/2kg Nötfärs

Pris: 999kr/låda

​​​​​​​Innehållet av detaljer varierar i dessa lådor. Önskemål kan lämnas men ej garanteras.

Detaljlådan

Tar upp knappt 1 fack i ett normalt frysskåp och innehåller:

  • 9st detaljer
    Entrecote, Ryggbiff, Rostbiff
    Innanlår, Fransyska, Ytterlår,
    Nötbog och Högrev, samt 1 överraskningsdetalj ex Flankstek, Flatiron Steak, Triangelstek, Nötrulle, Brisket eller Flap Meat.

Pris 299kr/kg